Các hợp chất flavonoid và polyphenol từ cây mỏ quạ (Maclura cochinchinensis)

Trần Văn Chiến, Nguyễn Duy Như, Ngô Thị Thủy, Nguyễn Quốc Công, Nguyễn Thế Anh, Nguyễn Tuấn Thành, Nguyễn Minh Thư, Lê Thị Thu Hà, Lê Thị Thủy, Nguyễn Thị Bích Liên, Trần Văn Lộc
Author affiliations

Authors

  • Trần Văn Chiến
  • Nguyễn Duy Như
  • Ngô Thị Thủy
  • Nguyễn Quốc Công
  • Nguyễn Thế Anh
  • Nguyễn Tuấn Thành
  • Nguyễn Minh Thư
  • Lê Thị Thu Hà
  • Lê Thị Thủy
  • Nguyễn Thị Bích Liên
  • Trần Văn Lộc

DOI:

https://doi.org/10.15625/0866-7144.2016-00377

Keywords:

Maclura cochinchinensis, kaempferol, quercetin, dihydrokaempferol, gericudranin E, oxyresveratrol.

Abstract

From the ethyl acetate extract of Maclura cochinchinenis six flavonoids: kaempferol, dihydrokaempferol, quercetin, 6-p-hydroxybenzyl-dihydrokaempferol (gericudranin E), oxyresveratrol and 2',4',5,7-tetrahydroxy-flavanone (steppogenin) were isolated. Their structures were established by analysis of the NMR and mass spectra. Compound 6-p-hydroxybenzyl-dihydroquercetin was isolated for the first time from M. cochinchinenis.

Downloads

Download data is not yet available.

Downloads

Published

30-10-2016

How to Cite

Chiến, T. V., Như, N. D., Thủy, N. T., Công, N. Q., Anh, N. T., Thành, N. T., Thư, N. M., Thu Hà, L. T., Thủy, L. T., Bích Liên, N. T., & Lộc, T. V. (2016). Các hợp chất flavonoid và polyphenol từ cây mỏ quạ (Maclura cochinchinensis). Vietnam Journal of Chemistry, 54(5), 631. https://doi.org/10.15625/0866-7144.2016-00377

Issue

Section

Articles