Các hợp chất flavonoid và polyphenol từ cây mỏ quạ (Maclura cochinchinensis)
Trần Văn ChiếnNguyễn Duy NhưNgô Thị ThủyNguyễn Quốc CôngNguyễn Thế AnhNguyễn Tuấn ThànhNguyễn Minh ThưLê Thị Thu HàLê Thị ThủyNguyễn Thị Bích LiênTrần Văn Lộc
Author affiliations
DOI:
https://doi.org/10.15625/0866-7144.2016-00377Keywords:
Maclura cochinchinensis, kaempferol, quercetin, dihydrokaempferol, gericudranin E, oxyresveratrol.Abstract
From the ethyl acetate extract of Maclura cochinchinenis six flavonoids: kaempferol, dihydrokaempferol, quercetin, 6-p-hydroxybenzyl-dihydrokaempferol (gericudranin E), oxyresveratrol and 2',4',5,7-tetrahydroxy-flavanone (steppogenin) were isolated. Their structures were established by analysis of the NMR and mass spectra. Compound 6-p-hydroxybenzyl-dihydroquercetin was isolated for the first time from M. cochinchinenis.Downloads
Download data is not yet available.
Downloads
Published
30-10-2016
How to Cite
Chiến, T. V., Như, N. D., Thủy, N. T., Công, N. Q., Anh, N. T., Thành, N. T., Thư, N. M., Thu Hà, L. T., Thủy, L. T., Bích Liên, N. T., & Lộc, T. V. (2016). Các hợp chất flavonoid và polyphenol từ cây mỏ quạ (Maclura cochinchinensis). Vietnam Journal of Chemistry, 54(5), 631. https://doi.org/10.15625/0866-7144.2016-00377
Issue
Section
Articles