Chiết tách một số chất thuộc nhóm phenolic từ quả cây dứa dại Pandanus odoratissimus L. f
Nguyễn Mạnh CườngNinh Thế SơnĐoàn Thị VânNguyễn Công Thùy TrâmĐỗ Thị ThảoPhạm Quốc SựNguyễn Duy Thuần
Author affiliations
DOI:
https://doi.org/10.15625/0866-7144.2015-00157Keywords:
Pandanus odoratissimus L. f., lignansAbstract
The methanol extract of fruits of Pandanus odoratissimus L. f. was partitioned in increasing polarity of organic solvents: n-hexane, chloroform and ethyl acetate. From the CHCl3 extract, four phenolic compounds, including vanillin (1), and three lignan compounds, (+)-pinoresinol (2); (+)-syringaresinol (3); and (+)-medioresinol were isolated. Their structures were determined on the basis of analysis of spectral data, including 1D-, 2D-NMR and ESI-MS.
Downloads
Download data is not yet available.
Downloads
Published
31-08-2015
How to Cite
Cường, N. M., Sơn, N. T., Vân, Đoàn T., Thùy Trâm, N. C., Thảo, Đỗ T., Sự, P. Q., & Thuần, N. D. (2015). Chiết tách một số chất thuộc nhóm phenolic từ quả cây dứa dại Pandanus odoratissimus L. f. Vietnam Journal of Chemistry, 53(4), 432–435. https://doi.org/10.15625/0866-7144.2015-00157
Issue
Section
Articles