Các hợp chất đitecpenoit phân lập từ quả cây na biển (Annona glabra) (Phần 1)
Phan Văn KiệmNguyễn Thị Thu HiềnPhạm Hải YếnDương Thị DungĐan Thị Thúy HằngNguyễn Xuân NhiệmTrần Minh ĐứcNinh Khắc BảnHoàng Lê Tuấn AnhChâu Văn Minh
Author affiliations
DOI:
https://doi.org/10.15625/0866-7144.2015-00150Keywords:
Annona glabra, Annonaceae, kaurane diterpenoidAbstract
Four kaurane diterpenoids, 16β,17-dihydroxy-ent-kaurane (1), 16β,17-dihydroxy-ent-kauran-19-al (2), 16β,17-dihydroxy-ent-kauran-19-oic acid (3) and 16α,17-dihydroxy-ent-kaurane (4) were isolated from the methanol extract of the Annona glabra fruits by various chromatographic experiments. Their structures were characterized and revised by 1D-, 2D-NMR spectra, and ESI-MS, as well as in comparison with the reported values.
Downloads
Download data is not yet available.
Downloads
Published
30-06-2015
How to Cite
Kiệm, P. V., Thu Hiền, N. T., Yến, P. H., Dung, D. T., Thúy Hằng, Đan T., Nhiệm, N. X., Đức, T. M., Bản, N. K., Tuấn Anh, H. L., & Minh, C. V. (2015). Các hợp chất đitecpenoit phân lập từ quả cây na biển (Annona glabra) (Phần 1). Vietnam Journal of Chemistry, 53(3), 390–393. https://doi.org/10.15625/0866-7144.2015-00150
Issue
Section
Articles